therapievormen

Voetreflexzone therapie

ontspanning

Praktijk Unique hanteert een holistische filosofie waarbij ‘jij’ als  mens centraal staat

Voetreflexzone therapie

Onze voeten dragen en bewegen ons niet alleen, maar zorgen ook voor evenwicht. Onze voeten zijn heel gevoelig. In elke voet bevinden zich duizenden zenuwuiteinden, die in contact staan met heel je lichaam.

Reflexzonebehandeling is gestoeld op het principe dat je voeten, je handen en je oren zijn verbonden met corresponderende lichaamsdelen.

Bij voetreflex worden de drukpunten behandeld, waardoor het orgaan of lichaamsdeel van een specifiek drukpunt geactiveerd wordt. Daarmee wordt ook het zelf-herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ons lichaam is van nature in staat om zichzelf te herstellen, maar kan dit niet altijd goed doen, omdat er bepaalde blokkades zijn ontstaan. Blokkades in het lichaam kunnen allerlei klachten veroorzaken, omdat zo de energie niet goed door ons lichaam kan stromen.

Alle organen hebben een eigen zone. Door deze zone op de hand of voet te masseren, ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Door middel van drukpunten en/of massage wordt de lymfe en energiedoorstroming gestimuleerd en kan je lichaam afvalstoffen sneller afvoeren. Hierdoor gaat het orgaan beter functioneren.

Voetreflex kan ondersteuning bieden bij: stress, vermoeidheidsklachten, gewrichts- of spierklachten, maagstoornissen, hoofdpijn of migraine, angsten en nog veel meer. Verder werkt voetreflextherapie ook preventief. Het helpt je ontspannen, zorgt ervoor dat je in balans blijft, geeft meer energie en verhoogt de weerstand.

voetreflex

ga terug naar beginpagina therapie vormen