therapievormen

NLP

ontspanning

Praktijk Unique hanteert een holistische filosofie waarbij ‘jij’ als  mens centraal staat

Neuro Linguïstisch Programmeren

Wat is NLP eigenlijk? NLP is de afkorting die staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. In de praktijk wilt dit zeggen; Neuro betekent dat ons denken, doen en voelen wordt bepaald door ons neurologisch apparaat, ons brein. Linguïstisch wil zeggen: de wijze waarop we communiceren met onszelf en anderen, zowel verbaal als non- verbaal. Programmeren houdt in dat door het anders leren aansturen van ons brein, we in staat zijn om het leven van onszelf en anderen te veranderen.

Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier. Dit merk je dan ook snel in discussies waar mensen naar hetzelfde fenomeen kijken en toch iets anders zienIedereen heeft een eigen unieke subjectieve ervaring van de wereld en maakt beslissingen op basis van dit unieke model. NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen.

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. En wat het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking is op je dagelijks handelen. Door NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

ga terug naar beginpagina therapie vormen