therapievormen

Lichaamswerk en innerlijk kind

ontspanning

Praktijk Unique hanteert een holistische filosofie waarbij ‘jij’ als  mens centraal staat

Lichaamswerk en innerlijk kind

Wil je graag meer in contact komen met je zelf, je gevoelens en je lichaam? Voel je je soms onzeker, angstig, boos, verdrietig of gespannen? Vraag je je af of je echt jezelf kunt zijn? Lijkt het alsof je alleen maar aan het overleven bent? Zou je graag meer ruimte voor jezelf willen hebben? Merk je dat je telkens tegen dezelfde problemen aanloopt in je werk en/ of in je relaties?

In deze therapie staat het werken met je innerlijke kind en de volwassene die je nu bent centraal. Wat betekent dit?
Tijdens jouw kinderjaren heb je waarden en overtuigingen geleerd. Deze overtuigingen kunnen als kind heel nuttig geweest zijn, maar kunnen jou soms als volwassene nu in de weg zitten. Dit is een onbewust proces.
Met de therapie lichaamswerk en het innerlijke kind onderzoeken we of er gevormde overtuigingen zijn die jou nu in jouw volwassen leven beperken en daarmee onbewust in het lichaam aanwezig zijn en zich uiten in fysieke klachten.

Bij het werken met het innerlijke kind betrekken we je lichaam. Je lichaam drukt je levensgeschiedenis uit en vormt als het ware een container waarin al jouw ervaringen zijn opgeslagen. Je lichaam heeft bovendien een groot zelfherstellend vermogen. Door te werken met je lichaam kunnen geblokkeerde gevoelens en ervaringen vrijkomen. Je kunt dan ook weer in verbinding komen met jouw eigenheid en unieke kwaliteiten zoals (zelf)liefde, vreugde, kracht, verbinding, speelsheid etc. Hoe pakken we dat samen aan?

  • Door te leren zonder oordeel te kijken naar de woorden en betekenis die jij geeft aan een ervaring. Welke (helpende of niet-helpende) conclusies heb jij daaruit gevormd?
  • Aanwezig worden in je lichaam d.m.v.: ademen, aarden en lichaamsbewustzijn. Wat is hierbij belangrijk?
  • Het herkennen van lichaamssensaties. Tijdens het ophalen van herinneringen kun je het bijvoorbeeld warm krijgen of je onrustig voelen. Het lichaam vertelt je dan iets, maar wat is dat dan?
    Je veilig voelen in je lichaam, zodat je verbinding kan maken met je emoties. Het voelen van emoties is een ervaring zonder woorden, waarvoor verbinding met je eigen gevoel essentieel is.

Het resultaat is dat je kunt terugkijken op de gebeurtenis zonder heftige emoties of gevoelens die jou een onprettig gevoel geven. De herinnering gaat op in het grote geheel van jouw levensverhaal en:

  • Er is weer ruimte om te ontspannen.
  • Je kunt weer plezier hebben!
  • Je voelt weer verbinding met de mensen om je heen.

ga terug naar beginpagina therapie vormen