therapievormen

Ademwerk i.c.m. lichaamswerk

ontspanning

Praktijk Unique hanteert een holistische filosofie waarbij ‘jij’ als  mens centraal staat

Ademwerk in combinatie met lichaamswerk

Veel mensen zijn zich niet bewust van hun adem, hoe ze ademen, wanneer ze ademen of waar ze ademen. Vaak ademen we te snel, te hoog of te oppervlakkig. De adem is echter onze levenskracht. Ze doet leven, ondersteunt, geeft kracht en brengt ontspanning. De manier waarop je ademt is een reflectie van hoe je denkt en hoe je je voelt..

Lichaamswerk is een ervaringsgerichte therapie waarbij je geholpen wordt om in contact te komen met diepere lagen van je (lichaam)bewustzijn. Je kunt dan ontdekken wat er nodig is om weer een vol en bevredigend leven te leiden in contact met je lichaam, andere mensen en je omgeving. Lichaamswerk gebruikt de intelligentie van je lijf om jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen.

Ademwerk kan worden ingezet voor het helen van trauma, het doorbreken van emotionele en fysieke blokkades, maar ook loslaten van negatieve overtuigingen, destructieve gedachten, verminderen van stress, weerbaarder worden en meer emotionele stabiliteit.

Met adem en lichaamswerk beginnen we met even stil te staan bij wat er op dit moment speelt in jouw leven en waar je dat voelt in jouw lichaam. Het is een vorm van lichaamsbewustzijn waarbij je bewust aanwezige gevoelens en sensaties in je lichaam voelt en benoemt. Door aanraking, bewust ademen en bewegen leggen we de nadruk op lichaamsbewustwording. De aanraking is vertraagd, contactvol en aandachtig. Ademhaling speelt hierin een belangrijke rol. Bewust ademhalen is bewust voelen. We werken met het gevoel dat direct voor jou beschikbaar is. Wat jij in jezelf, in je lichaam voelt. Dit alles in je eigen tempo en ritme om dit bewust te ervaren en te onderzoeken. We zullen met alle aandacht steeds op een plek zijn; jij van binnenuit, en ik van buitenaf.

ga terug naar beginpagina therapie vormen