Natuurkundige consulten

Voetreflex-therapie

Voetreflex is een goede ondersteuning om het zelf genezend vermogen van lichaam en geest weer te activeren en te onderhouden. Het is belangrijk om je lichaam gezond en in balans te houden, vooral in deze tijd van stress en hectiek.

Voetreflextherapie is een therapeutische ontspannende voetmassage. Via de voeten behandel je de mens als geheel. Het ruimt blokkades op en laat de energie weer stromen. Daarmee herstelt het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest. De massage ondersteunt het genezingsproces van klachten zoals vermoeidheid, rusteloosheid, gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatie en overgangsklachten. Daarnaast is voetreflextherapie heel goed om preventief in te zetten om klachten te voorkomen. Het heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

Het doel van mijn behandeling is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Voetreflex heeft de volgende effecten

  • Geeft ontspanning zowel geestelijk als lichamelijk
  • Ontgift het lichaam
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziekten
  • Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
  • Stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam
  • Het is een natuurlijke en veilige methode
  • Het werkt genezend en ondersteunend maar ook preventief

 

Is voetreflexmassage ook geschikt als ik geen klachten heb?

Jazeker, ook als je geen klachten hebt helpt een regelmatige ontspannende voetreflexmassage om tot rust en in balans te komen. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen die zijn lichaam gezond en in balans wilt houden.

Wanneer geen voetreflexmassage?

Massages worden niet gegeven bij koorts, trombose, open wonden, besmettelijke huidaandoeningen, aandoeningen die operatief behandeld dienen te worden en zeer slecht werkende nieren; de afvalstoffen kunnen dan niet voldoende afgevoerd worden.

Relatieve contra- indicaties zijn o.a.: Hoge bloedruk, zwangerschappen voor de 12e week en bepaald medicijn gebruik

Goed om te weten

Het is belangrijk te weten dat voetreflexologie nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde. Het is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan een goed en gezond herstel van je lichaam. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst de (huis)arts.

Na de behandeling is het verstandig tenminste 1,5 ltr water te drinken verdeeld over de dag. Dit is omdat er veel afvalstoffen vrijkomen die onder andere via de nieren worden afgevoerd.

Het kan zijn dat er na een behandeling reacties optreden zoals; hoofdpijn, vermoeidheid, vaker plassen enz. Dit is normaal, mocht je dit niet vertrouwen, neem gerust contact met mij op.

© Praktijk Unique 2022 - Privacy - Built by RW Sites