Over Holistische massage :

Holisme is een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Dit betekent dat de fysieke en psychische gesteldheid, evenals de spirituele en emotionele toestand, onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn en elkaar ook beïnvloeden.

In de holistische massage staat het lichaam centraal en wordt er lichaamsgericht gewerkt vanuit de holistische benadering. Het lichaam, de geest, het voelen, het denken (mentaal/ emotioneel) en het contact met de omgeving bepalen wie je bent.

In het lichaamsgericht werken gaan we ervan uit dat er een relatie is tussen al deze delen. Ze beïnvloeden elkaar en weerspiegelen elkaar. Onze taal zit vol met uitdrukkingen die dit bevestigen. “De buik er vol van hebben”, “een zware last op je schouders dragen”, “het hoofd erover breken”, “je rug recht houden”, “je nek uit steken”. Het lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee, en is daarom uitermate geschikt om mee te werken.

Holistische massage maakt je meer bewust van je lichaam, van de sensaties en spanningen in je lichaam, je adem en het geeft je inzicht in jezelf. Holistische massagetherapie draagt daarom bij aan het vergaren van nieuwe inzichten, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Juist in deze tijd, waarin de maatschappij veel van ons cognitieve vermogen vraagt, is het belangrijk om oog te houden voor ons lichaam.

Thema’s waarbij er met integrale en holistische massage kan worden gewerkt zijn divers. Deze vorm van lichaamsgericht werken kan gebruikt worden voor vele vraagstukken, waar bewustwording een rol kan spelen en/ of waar je iets over jezelf of over je lichaam wilt leren. Het lichaam is vanuit een holistische visie namelijk een spiegel van andere aspecten van wie wij zijn.

Doelgroep

Integraal holistische massage kan gebruikt worden bij klachten op fysiek, mentaal of emotioneel gebied. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Verwerking van trauma’s of een emotioneel zware ervaring
  • Meer zelfkennis en je lichaam op een dieper niveau leren begrijpen
  • Chronische spanningen of klachten
  • Vermoeidheid of je denken wat niet tot rust wilt komen
  • Hoofdpijn, burned-out of migraine
  • Je zit niet lekker in je vel en weet niet precies waar door het komt
  • Je hebt last van (oude) spanningen, klachten of stress
  • Meer in contact zijn met je lichaam en je gevoel
  • Gebrek aan zelf vertrouwen

© Praktijk Unique 2022 - Privacy - Built by RW Sites